Haku

Seuraa sähköpostitse

torstai 25. lokakuuta 2018

Lääkkeiden aloittaminen ja vaikutusten pohdintaa


Summatusti:

Paljon mutustelua siitä, kuinka lääkkeen aloittaminen tuntuu kropassa ja päässä. Suurin osa varmaan kuviteltua ja osa todellisia, mutta masentuneelle täyttä sitä päivää. Tylsää luettavaa mielestäni, mutta on ihan tarpeellista vertaistueksi, koska lääkkeiden kanssa venkoilu on ymmärtääkseni monelle masentuneelle, kuin itselleni työtä ja tuskaa. Tulee välillä olo, että on vaan luulosairas, joka kuvittelee ne kaikki sivuvaikutukset. Mutta on ne oikeita. Ei ainakaan omasta kokemuksesta ole masennuslääkitystä ilman haittavaikutuksia.


20.6.13

Tuli nukuttua aika huonosti. Heräsin 7.40 ja oksetti kovasti. Pesin hampaat ja join teetä. Menin sit nukkumaan. Heräsin 11.30. Nukahdin n. 02.00 yöllä. Nyt on nälkä mut ei tee mieli syödä. On oksettanut ja ollu päänsärkyä mut ei niin pahasti.

21.6.13

Nukuin aika hyvin, vaikka yö oli katkonainen. Nyt alkaa särkee taas vähän päätä. Ja oksettaa. Suu on kuiva. Ei mitään näistä kuitenkaan häiritsevästi. Vähän. Meen syömään aamupalaa. Tänään on meidän 6. vuosipäivä <3 Ja juhannusaatto.
22.6.13
On ollut aika kurja olo siitä asti kun aloin ottaa lääkkeet. On ollu koko ajan ihan väsy. Kuvittelenko vai onko nää vaikutukset todellisia? Suussa tuntuu koko ajan hassulta. Maistuu oudolle. Oon maannu koko päivän. Ensin parvekkeella Olavin kans. Sit katsoin How I Met Your Mother ja sit riippumatos ja taas sohvalla...siin meni koko päivän. Mun pää lyö aika tyhjää nyt. Meen nukkuu........

26.6.13

Luin niin oon ollu aika väsy koko kuukauden. Oon ollut myös aika erakko lukuunottamatta polttariviikonloppua. Jotenkin kun Olavi ei ole ollut kotona niin keskittyi vaan siihen että selvii. Nyt kun se on kotona niin ollu ihan plaah. Tai sit lääkityksen aloittaminen.
Otin yöllä ½ Opamox nukahtamiseen. Meinas olla taas vaikea. Oon tarvinnut ainakin 10h unta että on tuntunut että ois nukkunut. Ja välillä kun on herännyt niin huomaa että on jotenkin jännittänyt koko yön. Kädet kipeät puristamisesta ja vartalo sikiö asennossa. Ehkä pitää ostaa kamomillateetä ja juoda sitten ennen nukkumaanmenoa.

6.7.13

Nyt on jo 2 viikko kun aloitin lääkkeet. Päänsärkyä ja väsymystä on vieläkin mut ei ollut hajoamisia ollut niin pahasti. Ja jos ollut niin kuitenkaan ei kestänyt pitkään. Päivän sisällä tapahtuu vaihteluja ettei mee koko päivän huonoksi. Jaksan enemmän vaikka väsyttää.
Eilen 3h ompelua-> tosi väsy sen jälkeen mut hengailn jonkun aikaa kotona niin jaksoin lähtee Kaleville. Siellä oli Olavi, Helga, Kalevi ja Matias. Eli sosiaalisoimista. Ihan hyvin meni sitten kotona tiskasin ja paistoin lihaa. Eli aika paljon kaikkeaa tuli tehtyä vaikka väsytti.
Nyt on terapiasta taukoa. Päässä käyn silti keskusteluja Ailan kanssa. Tuntuu vähän kauhealta kun kirjoitin ton että nyt on taukoa. Iski että nyt sitten pärjäillään. Mut kyllä on menny ihan ok että kyllä mie pärjään.

8.7.13

Eilen meni 7. tuotantokausi Ensisilmäyksellä ja tiskasin kaikki tiskit. Oli ihan hyvä päivä. Jaksoin aika hyvin kaikkea. Tai en tehnyt liikaa juttuja. Vaikka väsyttää vielkäkin. Paikat jumissa.


2 kommenttia:

  1. Itsellänikin on joitain lääkkeitä joita joudun päivittäin syömään. Ja välillä ajattelee onko luulosairas, joka kuvittelee kaikki sivuvaikutukset. Ja useasti en nuku hyvin ja olen sitten aika väsynyt. https://www.laakintavaline.fi/tuote-osasto/jaakaapit-laakejaakaapit/

    VastaaPoista
  2. Joskus me tarvitaan lääkkeitä kävelysauvoiksi, jotta pystyy kuntoutumaan. Tueksi, jotta ei täysin luhistu tai pystyy hiljalleen nousemaan. Kun lääkitsee itsensä, ettei tuntis mitään tai pakoilukeinona, niin siinä voi miettiä uudestaan, että miksi niitä syö. Joskus nuo haittavaikutukset kyllä peittoaa hyödyt, mutta onneksi meillä on hoitajat ja lääkärit, jotka auttaa löytää se sopivin. Joskus se viidakko on vaan aika iso koluta läpi. Toivon, että siekin tuut löytää itsellesi sopivat lääkkeet tai muut keinot hoitaa itseäsi <3

    VastaaPoista

Romahtaminen avaa uuden mahdollisuuden löytää oman polun

  Useimmiten ihminen viihtyy ja haluaa olla mukavuusalueellaan. Huomaan, että vaikka niin sanotusti joskus haastaan itseäni, haastan kuitenk...